aydinalma
Cevaplandı

Kuyucaklı Yusuf un 3 paragraflık kısa bir özetini yazabilirmisiniz acaba kısa olsun ve giriş gelişme sonuç bölümleri olsun ltfen

Cevap :

1903 senesi sonbaharında Aydın’ın Nazilli ilçesi Kuyucak köyünde eşkıyalar bir evi basar ve karı-kocayı öldürür. Soruşturmaya gelen kaymakam dokuz yaşındaki Yusuf’u evlat edinir. Kaymakam, karısı Şahinde’nin yüzünden kendisini içkiye ve kumara vermiştir.
Fabrikatör Hilmi Bey’ e üç yüz yirmi altın borçlanmıştır. Zamanla Yusuf ve kaymakamın kızı Muazzez büyür. Kasaba kabadayısı Şakir, Muazzez’i rahatsız edilince Yusuf tarafından dövülür. Daha sonra kaymakam Yusuf ile Muazzez’i evlendirir. Yusuf’u Edremit’e tahrirat kâtibi yapar. Bir süre sonra gelen yeni kaymakam Şakir’in ve babasının yakın dostudur. İzzet Bey adındaki bu yeni kaymakam Yusuf’u görevden alır ve süvari tahsildarı yapar, artık Yusuf sürekli dışarıdadır.Bu arada Şahinde Hanım’ın evi kaymakam ve ileri gelenlerin çalgı çengi yeri olmuştur.
Muazzez de iffetini yitirmek üzeredir. Bir akşam Yusuf eve gelir, evdeki herkesi öldürür. Karısını gömen Yusuf, atına atlar ve dağlara gider.

Diğer sorular