Cevap :

Romen asıllı olmasına rağmen eserlerini Fransızca yazan Panait Istrati, (1884 - 1935) Balkanlar, Mısır, İtalya ve İsviçre`de yirmi yıl kadar dolaştıktan sonra 4 ciltlik Adrien Zograffi`nin Anlatıları adlı hayat kaleme aldı. 
Angel Dayı, Baragon`un Dikenleri, Akdeniz, Kira Kiralina, Minka Abla, Sünger Avcısı, Mihail gibi eserlerinin en önemlilerinden sayılan Kodin,( Codine) yazarın çocukluk yıllarına dair anılarından ve çektiği acılarla engin bir hayat tecrübesi kazanmış Codine adında bir adamla olan ilişkisinden edindiği izlenimlerden oluşmakta...

bkh38

Panait Istrati, yaşamla dopdolu bu kitabında, kötü bir ortamın kurbanı olarak caniler arasına karışan iyi kalpli, mert bir adamın ilginç ve trajik serüvenini anlatıyor. Dev yapısı ve zehir gibi gücüyle, çevresindekileri yıldırmış bir adamın, saf bir çocuğun temiz yüreğiyle karşılaşınca, içindeki bütün iyilik ve insanlık özlemini açığa vuruşunu duygulanarak okuyacaksınız. Istrati, bu romanında da, doğduğu şehir İbrail'in değişik yaşam tarzından ölümsüz sahneler yaşatıyor.

Diğer sorular