Cevap :

☆Merhaba☆

Bakırcılık,eski zamana dayanan bir sanattır.
Günlük kullanımda kap,takılara kullanılır.

#Assuch
#EnglishBrainly
Görseli göster yirmidört
Görseli göster yirmidört

Merhaba arkadaşlar,

Sorumuzun cevabına geçmeden önce bakır kelimesinin sözlük anlamına bakalım.

- Bakır kelimesi Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlük'te ". 1. kim. Atom numarası 29, yoğunluğu 8,95 olan, 1084 °C'ye doğru eriyen, doğada serbest veya birleşik olarak bulunan, ısı ve elektriği iyi ileten, kolay dövülür ve işlenir olduğundan eski çağlardan beri türlü işlerde kullanılan, kızıl renkli element (simgesi Cu). 2. sf. Bu elementten yapılmış: şeklinde tanımlanmıştır.

- Bakır  bir çağa adını verecek kadar eski ve bilinen bir madendir. Milattan Önce 5000  3000 yılları arasındaki çağa Bakır Çağı denir.

- Yüzyıllar boyu işlenilen bakır son yıllarda önemini kaybetmeye başlamıştı fakat elektriğin bulunması ile tekrar eski önemini kazanmaya başlamıştır.

- Günümüzde sanayinin yanında eski zamanlardan kalan bakır işlemeciliği azda olsa yapılmaktadır.

- Bakır yumuşak bir element olduğu için işleyebilmek için çok işlem gerektirmez. Önce ateşte ısıtılan bakır ( tavlama yapılan) bakır çekiçlerle dövülerek şekil verilir. Çekiç darbelerinin vermiş olduğu şekiller insanların ilgisini çeken motifler oluşturmaktadır.

- Hediyelik eşya sektöründe önemi aratan bakır, süs eşyası, leğen, ibrik olarak evlerimize dönmüştür. Evimizi süsleyen dekoratif eşya olarak yerini almıştır.

Diğer sorular