alierenwe
Cevaplandı

I , you , we , they , he ,she it olan şimdiki zaman 8.sınıf ingilizce ünitelerinden kelime olan çok uzun olmayan kelimeleri aşırı basit olmayan her cümlesi 5 kelime vb. olan 7 tane cümle tüm puanımı verip en iyi cevap seçecegim olumlu kelime olacak​ ama kesinlikle 8.sinif unite kelimelerinden​

Cevap :

Cevap:

Tense Nedir?

Türkçede “şimdiki zaman” olarak kullandığımız Present Continuous Tense şu anda yaşanan, devam eden ya da deneyimlediğimiz olaylardan bahseder. İsmindeki “present” şimdiki zaman olduğunu, “continuous” ise devam ettiğini belirtir. Bunu aklında tutsan iyi edersin, çünkü daha sonra farklı “continuous” yapılar gördüğünde ortak noktalarını yakalaman kolaylaşacaktır. Present Continuous Tense, şimdiki zaman anlamı dışında gelecek zaman anlamıyla da karşımıza çıkabilir ve bazı fiillerde ufak istisnaları vardır. Gözün korkmasın, bunların hepsinden bahsedeceğiz! Önce cümleleri nasıl kurduğumuzu öğrenelim.Present Continuous Tense Olumlu Cümleler

Present Continuous Tense’de cümle kurmak çok basit temellere dayanır. Diğer continuous yapıları biliyorsan, fiilimizi “-ing” ekiyle kullandığımızı da hatırlarsın. Burada da aynı mantıkla devam ediyoruz. Öznemizi ekledikten sonra, “to be” fiilinin özneye göre çekimlerinden uygun olanı kullanıp arkasından fiilimizi “-ing” eki ile kullanırız.

Özne To Be yardımcı fiili Fiil

I am fiil + ing

you, we, they are

he, she, it is Örnek:

I am reading a book right now. (Şu anda kitap okuyorum.)

She is studying for her exam. (Sınavına çalışıyor.)

We are walking home. (Eve yürüyoruz.)

Present Continuous Tense Olumsuz Cümleler

Eğer Present Continuous Tense’de olumlu cümleleri kavradıysan şimdiki zaman İngilizce konu anlatımımızın bu kısmı çok kolay gelecek. Çünkü Present Continuous Tense olumsuz cümleyi kurmak için tek yapmamız gereken yardımcı fiilimize “not” eklemek!

Özne To Be yardımcı fiili Fiil

I am not fiil + ing

you, we, they are not / aren’t

he, she, it is not/ isn’t Dikkat! “Am not” kısalmaz fakat “I’m not” olarak I ve am’i kısaltabiliriz Örnek:

I am not looking for a textbook. (Ders kitabı aramıyorum.)

She isn’t driving now, she took the bus. (Şu an araba sürmüyor, otobüse bindi.)

They are not talking to each other. (Onlar birbirleriyle konuşmuyorlar.)

Present Continuous Tense tam aklında oturmadı mı? Endişelenme! Open English sana aboneliğinle birlikte anadili İngilizce olan öğretmenlerle 7/24 canlı ders fırsatı, konuşma gruplarında pratik yapma imkanı ve tüm içeriklerimize sınırsız erişim veriyor! Online İngilizce kursu Open English’e kayıt başvurusu yapmak için, bu sayfadaki iletişim formunu doldurman yeterli.

Present Continuous Tense Soru Cümleleri

Diğer zamanlarda olduğu gibi Present Continuous Tense’de soru cümlesi yapmak için yardımcı fiillerimizi başa getirmemiz gerekir. Bu tarz sorulara Yes/No Question denir ve kısa ya da uzun cevap verilebilir. Yes/No Questionların başına soru kelimesi eklersek Wh- Question elde edebiliriz.

To Be yardımcı fiili Özne Fiil

Am I fiil + ing

Are you, we, they

Is he, she, it Örnek:

A: Are you coming to the party tonight? (Akşam partiye geliyor musun?)

B: Yes, I am. / No, I am not. (Evet, geliyorum. / Hayır, gelmiyorum.)

A: Is she playing football with them? (Onlarla futbol mu oynuyor?)

B: Yes, she is playing football with them. / No, she isn’t playing football with them. (Evet, onlarla futbol oynuyor. / Hayır, onlarla futbol oynamıyor.)

A: Why are you carrying an umbrella? (Neden şemsiye taşıyorsun?)

B: It’s going to rain soon. (Yakında yağmur yağacak.)

Gördüğün gibi Present Continuous Tense’de kısa cevaplı, uzun cevaplı ve Wh- Question soruları bu şekilde oluşturulabilir ve cevaplanabilir! Present simple tense konusuna da çalışmak istersen, ilgili yazımız sana yardımcı olacak. present continuous tense - İngilizce şimdi zamanda gelecek zaman

Present Continuous Tense Gelecek Zaman

Türkçede her nasıl “Yarın Ankara’ya gidiyorum.” gibi cümleleri şimdiki zamanda kurup gelecek anlamı verebiliyorsak şimdiki zaman İngilizcede de kullanabiliriz. Yapı olarak tek farkı gelecekte olan bir zaman ibaresini eklemek olsa da anlam olarak biriyle planlanmış, organize edilmiş bir olaydan bahsederken kullanmamız gerekli. Örnek:

We are going to the festival with Leslie next week. (Leslie ile haftaya festivale gidiyoruz.)

Dikkat! Buradaki yapı ilk bakışta gelecek zamanda kullandığımız “going to” gibi dursa da değil. Dikkatli bakarsan “going” burada fiil…

Present Continuous Tense’in Püf Noktaları

Bu başlıkta Present Continuous Tense’de dikkat etmemiz gereken birkaç detaydan kısaca bahsedeceğiz.

Son iki harfi “sesli + sessiz” şeklinde biten fiillere “-ing” eki eklerken son harfi tekrar ederiz.

Örnek: He is begging me to stay. (Kalmam için yalvarıyor.) “Beg” yani yalvarmak fiilinin son iki harfi sesli ve sessiz olduğu için son harfimiz olan “g” tekrar etti.

Sonu “-e” harfi ile biten fiillerde “-ing” eki eklenirken “-e” harfi kaldırılır.

Örnek: She is typing her password. (Şifresini yazıyor.) “Type” yani yazmak fiili “-e” ile bittiği için “-e”yi düşürdük.

Zihinsel ve duygusal durumları belirten fiiller (feel, know, want, need, love, hate, dislike vb.), sahip olma (have, own vb.), algı ve duyularla alakalı fiiller (smell, taste, hear vb.) Present Continuous Tense’de kullanılmaz. Present Continuous’ta fiillerin görülebilir bir şekilde yapılmasına dikkat edilir. Bu yüzden durum belirten (state verbs) fiiller tercih edilmez.

Örnek: “I’m smelling the burnt bread.” yerine “I smell burnt bread.” demek daha doğru olacaktır.

Open English ile İngilizceyi Keşfet!

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Umarız konuyu güzelce kavramışsındır. Aklına yatmadıysa üzülme, Open English bu gibi durumlar için yanında! Önde gelen İngilzce öğrenim platformu olan Open English anadili İngilizce olan deneyimli eğitmen kadrosu, 7/24 yapabileceğin canlı dersleri, çevrimiçi konuşma grupları ve sınırsız içerik erişimi ile 1.5 milyon kişinin tercihi. Seni de bu büyük ailede görmeyi çok isteriz! Open English’e kayıt başvurusu yapmak için, bu sayfadaki iletişim

Diğer sorular