Cevap :

Cevap:

Bu haklar başlıca şunlardır: Din ve Vicdan Özgürlüğü, Düşünce Kanaat ve İfade Özgürlüğü, Basın Özgürlüğü, Haberleşme Özgürlüğü, Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü, Toplantı Hak ve Özgürlüğü, Bilim ve Sanat Özgürlüğü v.b. özgürlükler de yine devlet tarafından anayasal güvence altına alınmıştır.

Temel hak ve hürriyetler, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı ödev ve sorumluluklarını da ihtiva eder. MADDE 13. – (Değişik: 3.10.2001-4709/2 md.) Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir.

Aslında, özgürlük ve hak kavram- larının her ikisi de toplumsal kökenlidir. Ne var ki; özgürlük bir inanç belirtisi ile oluşurken, hak teknik bir işlem sonucu doğmaktadır. Hak, özgürlüğü de içeren geniş bir kavramdır. Başta özgürlük olmak üzere kimi yasakları ve yararlanma istemlerini de içerir .

Cevap:MERHABA

Açıklama :HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İNSANLARDA DOĞUŞTAN GELEN ŞEYLERDİR. BU HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İNSANLARIN DAHA İYİ VE DAHA KALİTELİ YAŞAMASINI SAĞLAR.MESELE HAKLARIMIZDAN BAZILARI: EĞİTİM GÖRMEK,BARINMAK,BESLENMEK GİBİDİR.BU HAKLAR İNSANLARIN ELİNDEN ALINAMAZ VE ÖMÜRBOYU ONUNLA KALIR. ÖZGÜRLÜKLERİMİZ İSE BİR BAŞKASINA ZARAR VERMEDİKÇE YAPABİLDİĞİMİZ ETKİNLİKLERDİR ÖZETLE BUNLAR İNSANLARIN EN TEMEL İHTİYAÇLARIDIR

Diğer sorular